BoumanGGZ

Directe werkgever

  Wat we doen
  Bouman Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) is een van de oudste en tegelijk meest innovatieve instellingen van Nederland die zorg verleent aan mensen met verslavingsziekten en andere psychische ziekten. In 2010 bestaat onze organisatie 100 jaar. Onze aanpak kenmerkt zich door een combinatie van medisch-psychiatrische, psychologische en sociale zorg.

  Wij doen dat in gespecialiseerde ziekenhuizen, op poliklinieken en bij mensen thuis. Zo nodig zoeken wij mensen op die zelf de weg naar hulp niet kunnen vinden. Op straat bijvoorbeeld. Onze reclasseringswerkers doen dat bij mensen die in aanraking zijn gekomen met Justitie. Zo dragen we aanzienlijk bij aan een gezondere en veiligere samenleving.

  Naast het behandelen van mensen met een verslavingsprobleem adviseren wij andere hulpverleners, familie en vrienden. Wij proberen schade aan de gezondheid door alcohol, drugs, roken of bijvoorbeeld gokken te voorkomen door voorlichting en het verzorgen van preventieprogramma's.

  Visie op verslaving
  Onze visie op verslaving en het behandelen van patiënten zal voor sommige mensen wellicht verrassend of bijzonder zijn. Toch wordt deze visie intern gedragen door alle medewerkers. Onze visie luidt als volgt: “Verslaving is een chronische psychiatrische ziekte, die vaak tot een (blijvend) verlies van autonomie op het gebied van emoties, denken en handelen leidt.” In onze visie en benadering is de verslavingszorg een integraal onderdeel van de psychiatrie. We spreken dan ook niet meer van verslavingszorg, maar van verslavingspsychiatrie en verslavingsgeneeskunde als belangrijke onderdelen van de geestelijke gezondheidszorg. Dit verklaart ook de toevoeging ´GGZ´ achter Bouman. Wil je meer achtergrondinformatie over onze visie op verslaving? Klik dan hier. Bouman GGZ dankt haar naam trouwens aan één van de grondleggers van de sociale psychiatrie, professor dr. K. Herman Bouman.

  Pionieren
  Verslavingspsychiatrie is een specialisme dat nog in de kinderschoenen staat. Bouman GGZ is een echte ontdekker op dit gebied. Als je bij ons komt werken, maak je deel uit van een zeer vooruitstrevende organisatie, met een echte pioniersmentaliteit.

Huidige vacatures:

 • BoumanGGZ heeft momenteel geen vacatures op Artsenvacaturebank.
  Naar boven