Diakonessenhuis

Directe werkgever

  Het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist, Doorn is een vooruitstrevend algemeen ziekenhuis en het oudste Diakonessenhuis van Nederland. Verpleegkundigen, artsen en andere medewerkers zetten zich al 169 jaar in om de beste zorg dichtbij te leveren. Kwalitatief hoogwaardige en veilige medische en verpleegkundige zorg staan in het Diakonessenhuis voorop. Maar ook zorgzaamheid. Want we willen dat iedereen zich welkom en prettig voelt in ons huis en net dat beetje extra ervaart.

  Locatie Utrecht, hét stadsziekenhuis
  Op alle drie de locaties van het Diakonessenhuis houden vrijwel alle specialismen spreekuur. Locatie Utrecht is hét stadsziekenhuis en huisvest één van de meest uitgebreide bevallingscentra van Nederland en een uniek Dagbehandelcentrum voor de zorg voor mensen met kanker.

  Locatie Zeist, vitaal streekziekenhuis
  Locatie Zeist, recent vernieuwd, is een vitaal streekziekenhuis. Het Diakonessenhuis biedt hier gespecialiseerde zorg voor ouderen en chronisch zieken. Ook zijn er diverse specialistische behandelcentra in Zeist te vinden zoals het Liesbreukcentrum, het Hand- en polscentrum, het Snurken en slaapapneu-centrum en het Spatadercentrum.

  Locatie Doorn, toegankelijke buitenpolikliniek
  In Doorn staat een goed toegankelijke buitenpolikliniek, waarmee het Diakonessenhuis de belofte om ‘de beste zorg dichtbij’ te leveren in de Utrechtse Heuvelrugregio waarmaakt.

  De diakonessen
  Het Diakonessenhuis is opgericht in 1844 en is daarmee het oudste Diakonessenhuis in Nederland. Hoogleraar B.F Suerman nam toen de medische behandeling van de patiënten op zich en gaf de diakonessen les aan het bed. Het ontstaan en de ontwikkeling van het Diakonessenhuis is onlosmakelijk verbonden met de inzet en toewijding van de diakonessen. Zonder hen zou het Diakonessenhuis vandaag niet de instelling zijn die het nu is. De diakonessen zijn verenigd in de Diakonessenkring.

Huidige vacatures:

 • Diakonessenhuis heeft momenteel geen vacatures op Artsenvacaturebank.
  Naar boven