Slotervaart Ziekenhuis

Directe werkgever

  Hoewel het huidige Slotervaartziekenhuis op 21 juni 1976 door Koningin Juliana is geopend, kent het een geschiedenis die teruggaat naar het begin van de 14e eeuw. Althans als je de geschiedenis meeneemt van de vier ziekenhuizen waaruit het huidige Slotervaartziekenhuis is ontstaan. Dit waren het Weesperpleinziekenhuis, het Binnengasthuis (niet academisch deel), de Pieter van Foreestkliniek en het noodziekenhuis Zeeburg. De gemeente Amsterdam besloot eind jaren 60 om deze vier instellingen samen te brengen in een nieuw ziekenhuis in Amsterdam West. Bij de opening van het ziekenhuis werd het beschouwd als het modernste ziekenhuis van Europa.

  Onderwijs
  Het ziekenhuis werkt o.a. mee aan de opleiding van artsen, specialisten en verpleegkundigen. Zo heeft het ziekenhuis een afspraak met de Universiteit van Amsterdam dat medisch studenten onder strikte begeleiding stage mogen lopen in het ziekenhuis. Co-assistenten heten zij officieel. Het kan dus voorkomen dat een co-assistent u komt onderzoeken. Ook kan u verzorgd worden door een leerling-verpleegkundige. Bij sommige handelingen kan het nodig zijn dat de hulp van een gediplomeerde verpleegkundige ingeroepen wordt. Wij vragen voor deze onderwijssituaties uw begrip en medewerking.

  Wetenschap
  De medische wetenschap ontwikkelt zich voortdurend. Het Slotervaartziekenhuis werkt daar graag aan mee. Daarom kan het gebeuren dat wij uw medewerking vragen bij een onderzoek wat niet strikt noodzakelijk is voor uw behandeling. Onze medewerkers leggen u precies uit wat het onderzoek inhoudt, waar het toedient en wat er van u verlangd wordt. U bepaalt zelf of u mee wilt doen, ook als u een informatieformulier heeft ondertekend, kunt u in een later stadium nog afzeggen. Ook bestaat de mogelijkheid dat het ziekenhuis, op anonieme wijze, resten van lichaamsmateriaal beschikbaar stelt voor nader onderzoek. Als u daar bezwaar tegen heeft kunt u dat kenbaar maken bij de verpleging.

Huidige vacatures:

 • Slotervaart Ziekenhuis heeft momenteel geen vacatures op Artsenvacaturebank.
  Naar boven