TalentCare

Intermediair

  Goede zorg begint bij jezelf
  Een betere wereld begint bij jezelf. Dit cliché geldt zeker in de gezondheidszorg. Daarom investeren wij veel tijd en energie in het opleiden en begeleiden van onze zorgverleners. We geven onze zorgprofessionals ruimte voor persoonlijke ontwikkeling zodat zij meer plezier en balans vinden in hun leven: thuis en in hun werk. Op deze manier zorgen ze beter voor zichzelf en hun cliënten én leveren zij een positieve bijdrage aan het verbeteren van de zorg.
  De zorg, en met name de zorgverlener, staat onder druk. Door de toenemende vergrijzing is er een groot tekort aan zorgverleners, terwijl de vraag naar zorg de komende jaren alleen maar toeneemt. Het gevolg: de werkdruk wordt steeds hoger en het aantal burn-outs onder zorgverleners neemt toe. Feit is dat de vergrijzing alleen maar zal groeien en het aantal zorgverleners groeit helaas niet mee.

  Eerst voor jezelf zorgen is niet egoïstisch maar juist slim

  Onze missie
  Het onderwijs in de zorg is goed geregeld wat betreft de professionele ontwikkeling van de student, maar de persoonlijke ontwikkeling blijft helaas vaak achter. En dat terwijl juist die persoonlijke ontwikkeling zo belangrijk is!  Werken in de zorg vergt zowel fysiek als mentaal veel van de zorgverlener. Onze missie is om de zorgverleners ‘groter’ te maken. Groter in de zin van bewuster, meer in balans, gelukkiger en gezonder. En daar worden de mensen die zorg ontvangen ook beter van.

  Aandacht voor zorgverleners
  Wij ontwikkelen de nieuwe generatie zorgverleners. Dit doen we door de persoon centraal te zetten, te luisteren naar zijn of haar ambities en behoeften, door coaching op maat te bieden en door iedereen als gelijke te zien en te behandelen. In op maat gemaakte ontwikkelprogramma’s besteden we aandacht aan zowel de professionele als persoonlijke ontwikkeling van onze artsen, verpleegkundigen, apothekers en studenten geneeskunde, farmacie en verpleegkunde. Wij snappen namelijk dat je als zorgprofessional meer bent dan alleen je beroep. We geven onze zorgprofessionals ruimte om zich te ontwikkelen zodat zij meer plezier en balans vinden in hun leven, thuis en in hun werk. Op deze manier zorgen ze beter voor zichzelf en hun cliënten én leveren zij een positieve bijdrage aan het verbeteren van de zorg.

  Wij ontwikkelen de nieuwe generatie zorgverleners

  Wie zijn de mensen achter Talent&Care?
  Arno Bisschop (arts) en Stefan Ottenbros (apotheker) merkten na hun studie dat ze qua persoonlijke ontwikkeling eigenlijk nog heel veel moesten leren. Professioneel gezien kwamen zij geen skills te kort, maar werken in de zorg vereist wel iets meer dan dat. Gemotiveerd door de knellende situatie in de zorg richtten zij in 2016 samen Talent&Care op. Hun doel is om de nieuwe generatie zorgverleners zo goed mogelijk voor te bereiden op hun verdere loopbaan met als belangrijkste taak: eerst goed voor jezelf zorgen. Want dan pas kun je goed voor anderen zorgen.

Huidige vacatures:

  Naar boven