Albert Schweitzer ziekenhuis

Directe werkgever

  Zorg met hoofd, hart en ziel
  Het Albert Schweitzer ziekenhuis behoort met meer dan 1.000 erkende bedden tot één van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland. In het ziekenhuis werken ruim 3.500 mensen, verspreid over vier locaties in Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht. Het Albert Schweitzer ziekenhuis beschikt over vrijwel alle specialismen. Centraal bij onze zorgverlening staan de behoeften en wensen van de patiënten. Zorg met hoofd, hart en ziel is het motto van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

  Vier locaties, één ziekenhuis
  De vier locaties van het ziekenhuis hebben elk hun eigen profiel. In Dordrecht vindt men de locaties Dordwijk en Amstelwijck. Locatie Dordwijk is de spil van het nieuwe Albert Schweitzer ziekenhuis. Op deze locatie wordt klinische, gespecialiseerde en spoedeisende zorg gegeven, er zijn poliklinieken en er is een beperkte functie van dagbehandeling. Locatie Amstelwijck is net als Sliedrecht volledig ingericht als onderzoeks- en dagbehandelingscentrum (inclusief poliklinieken). Amstelwijck is ook de locatie voor kantoorfuncties, het College van Bestuur en het bestuur van de Medische Staf. Locatie Zwijndrecht is een compleet basisziekenhuis (klinisch en poli-klinisch). Bijna alle specialismen zijn er vertegenwoordigd.

  Patiëntenzorg centraal
  In de structuur van de organisatie staat de primaire patiëntenzorg centraal. Alle andere diensten binnen het ziekenhuis ondersteunen deze zorg. Vernieuwing en verbetering van de geboden zorg vinden voortdurend plaats. Nieuwe ontwikkelingen zijn bijvoorbeeld multidisciplinaire behandelingen op het gebied van diabetes, obesitas, heupfracturen en neonatologie, alsmede de revalidatie van kankerpatiënten. Verder houden gespecialiseerde verpleegkundigen spreekuren op het gebied van hartfalen, mammacare, COPD en maag-, darm-, leverziektes. In het kader van de ketenzorg zijn binnen ons ziekenhuis ook enkele transmurale teams actief.

Huidige vacatures:

 • Albert Schweitzer ziekenhuis heeft momenteel geen vacatures op Artsenvacaturebank.
  Naar boven