Kennemer Gasthuis

Directe werkgever

  Het Kennemer Gasthuis (KG) is op 1 juli 1991 ontstaan uit de fusie van de Haarlemse ziekenhuizen St. Joannes de Deo en het St. Elisabeth’s of Groote Gasthuis in Haarlem, het Zeeweg Ziekenhuis in IJmuiden. Het ziekenhuis is het grootste algemene ziekenhuis in de regio Kennemerland en heeft een lange en rijke historie.
   
  Het Kennemer Gasthuis bestaat uit de locatie noord en de locatie zuid. Locatie noord is met name voor de kortdurende opname tot vijf dagen bestemd en locatie zuid voor de langdurige opname. In locatie zuid zijn ook de raad van bestuur, het management en de stafafdelingen gevestigd.

  Bijzondere functies
  Patiënten kunnen in ons ziekenhuis terecht voor een uitgebreid poliklinisch en (top)klinisch voorzieningenpakket. Daarnaast is er een aantal bijzondere functies:

  • GAAZ (geriatrische afdeling algemeen ziekenhuis) in locatie zuid
  • PAAZ (psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis) in de locatie zuid
  • Dialysecentrum en een vakantiedialysecentrum.
  • Behandelcentrum voor HIV en aanverwante aandoeningen.
  • Hemofiliebehandelcentrum.

  Tevens beschikt het KG (locatie zuid) over een level 2 traumacentrum. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de academische ziekenhuizen VUmc en het AMC (beiden level 1 traumacentrum ) in Amsterdam. Het KG streeft ernaar op termijn topklinisch ziekenhuis te worden.

  Het KG in cijfers
  In het Kennemer Gasthuis werken 2500 medewerkers en 165 medisch specialisten. De medewerkers worden ondersteund door 300 vrijwilligers. Het ziekenhuis beschikt in totaal over 830 erkende bedden. Het Kennemer Gasthuis heeft de regio Midden- en Zuid-Kennemerland als verzorgingsgebied (klinische adherentie 187.681 inwoners, poliklinische adherentie 207.229 inwoners).

Huidige vacatures:

 • Kennemer Gasthuis heeft momenteel geen vacatures op Artsenvacaturebank.
  Naar boven